- Štítky blogu
Potřebujete poradit?
Jak uchovávat sýry
Na rozdíl od uzenin sýry při správném skladování vydrží potenciálně dlouhou dobu. Ideální podmínky obecně temnější prostory s nízkou teplotou, pro většinu lidí je takovým místem lednice. Datum minimální trvanlivosti najdete na obalu. Doporučujeme sýr sníst do této doby, většina z nich je ovšem dobrá i pár dní poté, ale to záleží i na osobních chutích. Čím blíže je sýr konce trvanlivosti, tím výraznější až štiplavou chuť začíná nabývat.
Tipy:
- zvláště plísňové sýry mohou vytvářet v lednici výrazný zápach, uchovávejte je v extra krabici
- po otevření tvrdého sýru jej obalujte potravinářskou fólií, ať neokorá v lednici
- při koupi velkého sýru nad 1kg doporučujeme nakrájet na menší kusy a každý uchovávat zvlášť